Ötcsillagos hotel lesz az egykori Ferenc József szállóból

A leromlott állagú herkulesfürdői műemléképület felújítására 2 millió eurót szán a tulajdonos.

Elkezdődött, jobban mondva folytatódik a herkulesfürdői Ferenc József szálloda felújítása, adta hírül a Business Magazin. Az 1862-ben átadott egykori elegáns szálló 2017-ben került egy kolozsvári üzletember, Nicolae Căpușan tulajdonába, aki kb. 1 millió eurót fizetett érte. Căpușan az adóhatóságtól (ANAF) vásárolta meg az akkor már hosszú ideje használaton kívüli épületet. Az egykori Ferenc József szálló | Fotó: Zsizsmann Erika

Az új tulajdonos ízibe be is jelentette, hogy ötcsillagos szálláshelyet csinál az erősen leromlott állapotú, műemlék státusú ingatlanból, mely az impériumváltást követően a Decebal nevet viselte. Neki is kezdtek a munkálatoknak, azonban nem sokra rá abba is hagyták, 2018 nyarán az épület ismét elhagyatottan állt.

Most ismét nekifutnak a beruházásnak, tavaly megkapták a Művelődési Minisztérium jóváhagyását, s az építési engedélyt is. A tulajdonos azt ígéri, hogy 2 millió eurót fektet az épületbe, mely a tervek szerint Herkulesfürdő legelegánsabb szállodája lesz. A munkálatokat 2026 folyamán kellene befejezni.

Nicolae Căpușan három szállodát működtet SunGarden néven Kolozsváron, Tordán és Désen.

Kapcsolódók

Kimaradt?