Húszezer eurót adna minden fiatalnak egy miniszter

Sajnos, nem nálunk, hanem Spanyolországban, pedig a romániai fiataloknak is jól jönne az a pénz.

Spanyolország baloldali munkaügyi minisztere, Yolanda Díaz azzal segítené a társadalmi egyenlőtlenségek leküzdését, hogy 18 éves kora után minden spanyol fiatalnak adna 20 ezer eurót, írja a Guardian alapján a 444.hu. A kedvezményezettek a pénzt a tanulmányaikra vagy vállalkozásalapításra költhetnének.Fotó: AdobeStock

Díaz egyáltalán nem mellékesen mindezt a július 23-i, előrehozott spanyolországi parlamenti választások előtt jelentette be. Mindez 10 milliárd euróba kerülne, a pénzt pedig a gazdagok – az évi 3 millió eurónál többet keresők – megadóztatásából finanszíroznák.

A miniszter szerint a cél az „esélyegyenlőség” biztosítása, függetlenül a családi háttértől vagy a jövedelemtől, hogy „a fiataloknak legyen jövőjük, és esélyt adjunk nekik a tanulásra vagy egy vállalkozás indítására”. Azt is hozzátette, hogy ő fiatalon pénz nélkül nem tudta megvalósítani az álmát, hogy munkaügyi ellenőr legyen, mert a szülei munkások, és nem volt pénzük, hogy továbbtanuljon.

Annak ellenére, hogy pénz nélkül vágott neki az életnek, Yolanda Diaz egész jól elboldogult, hiszen a miniszterségig vitte, míg ha lehetősége lett volna a továbbtanulásra, lehet, hogy ma is munkaügyi felügyelő volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?