banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Háztartási gépek roncsprogramja: vasárnapig 100 ezren iratkoztak fel

A feliratkozás csütörtökről péntekre virradóra ér majd véget.

100 ezernél többen iratkoztak fel az első három napon a háztartási gépek roncsprogramjára, közölte a Környezetvédelmi, Víz- és Erdőgazdálkodási Minisztérium. A program pénteken, 10 órakor kezdődött. Mindazok, akik környezetkímélőbb, energetikailag hatékonyabb készülékre cserélnék háztartási gépeiket, május 20. 23 óra 59 percig iratkozhatnak még fel, a program online platformján keresztül. A minisztérium körülbelül 200 ezer résztvevőre számít.

A feliratokozást követő két hétben, május 21. és június 3. között a régi mosógépeket, mosogatógépeket és hűtőket lehet leadni. A következő két hétben kerül sor a televíziókra, laptopokra és táblagépekre, június 18. és július 1. között pedig a porszívókra, klímaberendezésekre és ruhaszárítókra.

A használt háztartási gépekért vásárlási utalvány jár, amelynek értéke, termékkategóriától függően, 200 és 500 lej között változik. Ezek érvényességi időtartama két hét. A háztartási gépek roncsprogramjának ez alkalommal 75 millió lej a költségvetése, míg legutóbb csak 40 millió volt. Idén egy személy minden termékkategóriára feliratkozhat, kategóriánként egy-egy vásárlási utalványra jogosult.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A program feliratkozási platformjának a működése idén is távol áll a tökéletestől. Olvasónk, B. pénteken, fél órával a program indulása után regisztrált, s azóta több alkalommal gép elé ült, hogy befejezze a feliratkozást, egyelőre nem járt sikerrel. Jelenleg a személyazonossági igazolványának a feltöltésénél van elakadva. A nehézkes feliratkozás oka minden bizonnyal technikai jellegű, az alkalmazás túl lehet terhelve a sok jelentkező miatt.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?