Háztartási gépek roncsprogramja: március vége előtt nincs esély az indulásra

Az állami költségvetés elfogadásának csúszása miatt késik a program lebonyolítása.

Hosszú heteket várhatnak még azok, akik a kormány által meghirdetett roncsprogram keretében szerettek volna új háztartási gépet vásárolni. A 2020-as programnak december 15-én kellett volna indulnia, azonban hackertámadás gyanúja miatt pár perccel a kezdés előtt elnapolták.

A kínos baki miatt leváltották a Dan-Cătălin Vatamanut, a Környezetvédelmi Alap (AFM) elnökét. Hivatalba lépését követően Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter azt nyilatkozta, január folyamán indítják el a háztartási gépek roncsprogramját, miután megoldották a honlappal kapcsolatos biztonsági problémákat, és jóváhagyták az intézmény költségvetését.

Időközben kiderült, hogy Tánczos Barna roppant optimista volt, ugyanis már február közepe is elmúlt, az országnak azonban még mindig nincs költségvetése, ebből kifolyólag pedig az AFM-nek sem. A Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium tájékoztatása szerint a központi költségvetés elfogadását követően kormányhatározattal fogják jóváhagyni a Környezetvédelmi Alap büdzséjét, amit előzőleg 30 napos közvitára bocsátanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ez azt jelenti, hogy ha a napokban meg is szavazza a parlament a 2021-es állami költségvetést, a roncsprogram leghamarabb március végén indulhat. A programra eredetileg 40 millió lej volt előirányozva.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?