Háztartási gépek roncsprogramja: ekkor startol a harmadik felvonás

Július 15-én startol a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik fordulója - nyilatkozta Mihai Drăgan, a környezetvédelmi minisztérium kommunikációs igazgatója. Ettől a dátumtól várják azoknak a feliratkozását, akik a második forduló megmaradt értékjegyeire pályáznak. A jegyeket 15 napon belül fel kell használni. 

Az érdekeltek kizárólag online, a Környezetvédelmi Alap honlapján jelentkezhetnek. A roncsautóprogram mintájára kidolgozott kezdeményezés révén az érdekeltek értékutalványra válthatják régi típusú háztartási eszközeiket, és az így kapott vouchert energiatakarékos gépek vásárlására használhatják. Amikor a vásárló megkapja az új háztartási gépet, le kell adnia egy ugyanolyan, régi, kevésbé energiahatékony eszközt. Kivételt képez a mosogatógép, amely helyett bármilyen más háztartási gépet elfogadnak. 

Egy A++ energiahatékonysági besorolású mosógép megvásárlása esetén 200 lejes, az A+++-osért pedig 300 lejes értékutalvány jár. Az A++-os mosogatógépekért 300 lej, míg az A+++ energiahatékonyságúakért 400 lej értékű vouchert adnak. A légkondicionáló berendezésekért (akár A++, akár A+++ kategóriába tartoznak) 400 lejes értékjegy jár. Az A++ energiahatékonysági besorolású hűtőszekrényekért és fagyasztóládákért 300 lejes, az A+++-osokért 400 lejes vouchert adnak. Az A és A+ kategóriás televíziókért 200 lejes, míg az A++ és A+++ besorolásúakért 400 lejes értékutalvány jár. 

Kapcsolódók

Kimaradt?