Ötszáz lej egy rossz televízióért: már alig maradt pénz a keretből

FRISSÍTVE: Péntek este tízkor már alig maradt pénz abból a 40 millió lejes keretből, amelyet a kormány a háztartási gépek roncsprogramjára szánt. A programra itt lehet feliratkozni a személyes adatok kitöltésével.

Idén az energiapazarló háztartási gépek lecserélésére szánt támogatást a televízió-készülékekre is kiterjesztette a kormány. A programra péntek reggel tíztől lehetett jelentkezni a Környezetvédelmi Alap honlapján. Estére már majdnem elfogyott a 40 millió lejes pénzkeret, mert a nap folyamán óriási volt az érdeklődés a támogatások iránt. Pénteken 22 órakor már csak 80 ezer lejt mutatott a számláló.

A környezetvédelmi minisztérium 200-tól 500 lejig terjedő összeggel támogatja a régi mosógépek, mosogatógépek, fagyasztóládák és légkondicionáló berendezések cseréjét típustól függően. Tavaly mintegy 500 tonnányi, 13 ezer darab energiapazarló gépet adtak le a hulladékgyűjtőknél a programban résztvevők, idén 2500 tonna a terv - közölte korábban Gabriela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

FRISSÍTÉS: A pénzkeret valamivel 22 óra után elfogyott, több jelentkezőt nem fogadnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?