Fél évvel elhalasztották a Kolozsvár-Budapest repülőjáratok indulását

Az AirConnect gépei a jövő év márciusától fognak repülni a kincses város és a magyar főváros között.  

Nem indul meg október 15-én a légiforgalom Kolozsvár és Budapest között, közölte a Facebookon keresztül az AirConnect. A román légitársaság műszaki és szervezési okokkal indokolja a döntést.Fotó: Facebook/AirConnect

„A második AirConnect repülőgép leszállításának késése és az operacionális repülési előkészületek miatt kénytelenek vagyunk 2023 március 26-ra halasztani a rendszeres járatok indulását” – olvasható a cég tájékoztatásában. A légiforgalmi vállalat a Bukarest-Budapest járatokat is csak jövő márciusban indítja.

A két nemzetközi járatra kb. 1000 utas váltott jegyet elővételben. Ők visszakapják a pénzüket vagy később használhatják fel a jegyüket.

Az AirConnectnek jelenleg egyetlen ATR 72-600-as gépe van, s augusztusban kellett volna megérkeznie még egy ugyanolyan gépnek. A fapados társaság tájékoztatása szerint a gép leszállításától számítva három hónapba telik annak a műszaki ellenőrzése, az átfestése, valamint a Román Polgári Légiforgalmi Hatóság (AACR) által végzendő bejegyzése és ellenőrzése.

Az AirConnect honlapján Bukarest és Marosvásárhely, Nagyszeben, Nagybánya, valamint Suceava közti járatok is fel vannak tüntetve, azonban a foglalások nem működnek, tehát minden bizonnyal egyelőre ezek sem közlekednek.  

Kapcsolódók

Kimaradt?