Először szervezik meg a Nektária Székelyföldi Mézversenyt

Nektária Székelyföldi Mézverseny címmel új, interaktív rendezvény tartanak meg első alkalommal a székelyföldi méhészetek és helyi mézek népszerűsítésére – tájékoztat közleményében a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete.

Mint írták, hat székelyföldi méhészegyesülettel közösen szervezik meg az eseményt Székelyudvarhelyen. Az elmúlt években számos kisebb méhészet jött létre hazánkban, ami nagyban hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez, hiszen a kis munkások által beporzott területek látványosan több termést hoznak. Székelyföldön egyre többen foglalkoznak főállásban méhészettel, az értékesített mézeket magas szintre emeli a tisztaságuk és az, hogy bizalmi kapcsolat alakul ki a termelő és vásárló között – indokolják a rendezvény létrejöttét a szervezők.Illusztráció: Pixabay

A közleményben hozzáteszik, hogy a Nektária alkalmával a kis és nagy székelyföldi méztermelők munkájának gyümölcsét, a legfinomabb mézeket kóstolják meg, majd bíráló bizottság értékeli ki azokat.

A versenyre augusztus 15-ig lehet nevezni, a díjazásra várakozva pedig mézvásárokon vehetnek részt az érdeklődők a három székelyföldi megyében. A szervezők reményei szerint a következő években más-más székelyföldi megyékben szervezhetik meg a Nektáriát.

További információk nemsokára az esemény Facebook-oldalán lesznek elérhetők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?