Egy székelyföldi fiatalember vízbe fulladt Budapest mellett

Hiába a tűzoltók, búvárok és civilek gyors segítsége, nem tudták megmenteni a szigetcsépi szabadstrandon vízbe merült húszéves fiatalember életét. A tragédiáról a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tett közzé bejegyzést a Facebook-oldalán vasárnap este – írta meg az Index. Kiderült, az áldozat egy 20 éves csíkszentsimoni fiatalember.

Vasárnap a délutáni órákban a Budapesttől délre fekvő Szigetcsépről érkezett riasztás a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz, melynek munkatársai szonártechnikával kellett beavatkozzanak, hogy megtalálhassák a Duna vizében elmerült fiatalember.

„A helyszínre elsőként kiérkező önkéntes tűzoltók pontos helyszínmegjelölésének köszönhetően a testet hamar megtaláltuk, a búvárok a felszínre hozták, de sajnos az életét már nem lehetett megmenteni” – olvasható a bejegyzésben, amelyben hozzáteszik: köszönettel tartoznak annak a magánszemélynek is, aki saját eszközeivel kapcsolódott be a szonáros kutatásba.

Kozma István, Csíkszentsimon község polgármestere a Facebook-oldalán rövid üzenetben tette közzé a szomorú hírt, hogy az egy nappal korábban Magyarországon elhunyt fiatal a falu szülöttje volt. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?