Bányatóba fulladt egy testvérpár, az ötéves öccsük hívott segítséget

Egy 17 és egy 21 éves testvérpár fulladt bele egy bányatóba Vâlcea megyében. A tragédiát a partról végignézte a mindössze 5 éves öccsük, aki megpróbált volna segíteni testvéreinek, de azoknak még volt annyi erejük, hogy kiabáljanak neki, ne menjen bele a vízbe és hívjon segítséget.

A helybéliek szerint korábban már történtek hasonló tragédiák ugyanebben a tóban, de a fiatalok ennek ellenére rendszeresen járnak ide fürödni.

Amikor a 17 és 21 éves testvérpár bemerészkedett a vízbe, hamar rájöttek, hogy baj van és kiabálni kezdtek, mire a velük lévő 5 éves öccsük is utánuk akart menni, de szóltak neki, hogy ne menjen bele a vízbe és hívjon segítséget.

Fotók: Observator

Amikor a legkisebb visszatért szüleivel a helyszínre, két bátyja már elmerült a vízben. A helyszínre riasztott hivatásos tűzoltók búvárjai rövid keresés után mindkét fiatal testét megtalálták a tó mélyén. A rohammentő-szolgálat szakemberei hosszan próbálták meg újraéleszteni a két fiatalt, de nem jártak sikerrel, így még a helyszínen halottnak nyilvánították őket.

Octavian Fulger, a Vâlcea megyei ktasztrófavédelmi szolgálat szóvivője közölte, a bányató Ioneşti település közvetlen szomszédságában található, és mintegy négy méter mély. A kitermelés miatt a medrében veszélyes örvények keletkeznek, ezért a tavat be kellene keríteni. A környékén csak az oszlopokat helyezték el, a kerítést azonban nem fejezték be.

A helybéliek elmondták, korábban is történt már itt hasonló eset, de ennek ellenére nem kerítették be a területet, sőt még megy figyelmeztető tábla sincsen kitéve, hogy a tóban fürdés életveszélyes és tilos.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?