Egykori bankban nyitották meg a legdrágább romániai szállodát

Az elnöki lakosztályban 1 265 euróért lehet eltölteni egy éjszakát.

Megnyílt az ország legdrágább szállodája, a Marmorosch Bucharest. A luxuskategóriájú idegenforgalmi létesítmény egy, a főváros központjában található műemléképületben működik. Az 1915 és 1923 között épült eklektikus stílusú palota eredetileg a Marmorosch Blank Bank székháza volt.

A hotelben a legolcsóbb szoba 136 euróba, kb. 670 lejbe kerül egy éjszakára, hétvégeken kicsivel drágább. A csúcsot az elnöki lakosztály jelenti, melyet 1 265 euróért, 6 260 lejért lehet kibérelni 24 órára. Ezért a pénzért természetesen reggeli is jár a vendégnek, s használhatja a szálló wellness részlegét. A lakosztály 170 négyzetméteres, s egykor a bank vezérigazgatójának és az alapítónak az irodái voltak a helyiségekben, ahonnan titkos ajtó vezetett a hitelintézet pénztáraihoz. Ez a legdrágább szálláshely az országban.

A Marmorosch Bucharest egy litván cég, az Apex Alliance tulajdonában van. A litvánok 42 millió eurót költöttek a szállodára, melyben 217 szobát és lakosztályt alakítottak ki. A cég további négy hotelt működtet Bukarestben, illetve közvetlen környékén, ezek összkapacitása közel 800 szoba. Az Apex Alliance mostanáig 120 millió eurót fektetett be Romániában.

(Nyitókép: Wikipedia)

Kapcsolódók

Kimaradt?