Díjazták a legeredményesebb fiatal vállalkozókat Háromszéken

A háromszéki Junior Business Club (JBC) a már hagyományos év végi gáláján 13-ik alkalommal díjazta az év legeredményesebb, fiatal vállalkozóit. Az esemény célja egyrészt, hogy visszaigazolást adjanak azoknak, akik kiemelkedően teljesítettek és munkásságuk példaértékű, másrészt a követendő példák bemutatásával szeretnék vállalkozásra ösztönözni a háromszéki fiatalokat. Karácsony Zsolt a Junior Business Club elnöke arról tájékoztatta a Maszol, hogy felhívásukra idén 26 fiatal vállalkozót jelöltek az „év fiatal vállalkozója”, az „év fiatal női vállalkozója” az „év fiatal vezetője” és az „év fiatal felfedezettje” kategóriákra.

Fotók forrása:  Junior Business Club

A Sepsiszentgyörgyön megszervezett eseményen a fiatal vállalkozók mellett jelen voltak a Kovászna megyei gazdasági intézmények és szervezetek vezetői és számos cégvezető. Beszámolójában Karácsony Zsolt a közösségépítést nevezte meg a Junior Business Club (JBC) fő feladatának, Kifejtette, hogy idén egyrészt olyan kapcsolatépítő eseményeket szerveztek, mint a Wine&Networking, a Business Café, illetve 13. Gazdasági Workshop tábor. Másrészt a Sepsi Tabakó fesztiválon, a Sic Feszten és Tusványoson népszerűsítették a vállalkozói kultúrát.

Az év fiatal háromszéki vállalkozója díjat idén az ipari alpinizmussal foglalkozó Mihály Andornak ítélték oda, aki 2021 elején indította a cégét és az ország számos településén otthonosan mozog a magaslati munkák terén. Eddigi legnagyobb munkálatuk a Sepsi OSK stadion hang- és a székrendszerének a felszerelése volt.

Az év fiatal női vállalkozója díjat Magyarosi Orsolyának és Szabó Kingának ítélték oda, akik egy rehabilitációs központot vezetnek. Elmondásuk szerint az elmúlt évek online oktatási rendszere miatt idén többen fordultak hozzájuk, mivel a szülők azt tapasztalják, hogy gyerekeiknek rossz testtartása alakult ki a számítógép mellett ülve.  

Az év fiatal vezetője díjat a JBC vezetősége Olasz-Nagy Andrásnak ítélte, aki fiatal kora ellenére eredményeket ért el vezetőként. A fiatalember egy tízfős csapatot vezet és autószerelést tanítanak helybéli és külföldi fiataloknak.

Az év felfedezettje díjat pedig két diák, Gödri Mártis Huba és Vizi Attila érdemelte ki, akik ötletgazdái és szervezői voltak a Sepsiszentgyörgyön idén első alkalommal szervezett TEDx konferenciának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?