Alina Gorghiu: A kormány által felvett hitelek nem sodorják veszélybe a gazdaságot

Románia gazdasága nő, a kormány által felvett nemzetközi hitelek nem sodorják veszélybe az országot – jelentette ki pénteki nagybányai sajtótájékoztatóján Alina Gorghiu.

A szenátus ügyvivő elnöke értésre adta, hogy nem jelent majd gondot a kölcsönök törlesztése és a kamatok kifizetése, mert Romániának „vannak erőforrásai”.

Fotó: Agerpres

A politikus kifejtette, hogy a román gazdaság növekedési üteme a legnagyobb Európában, a költségvetésben soha nem látott mértékben nőttek a beruházásokra fordított összegek, és nincsenek gondok az uniós alapok lehívásával sem. Fontosnak nevezte, hogy újabb részlet érkezzen az EU helyreállítási alapjából. Elmondta, hogy Románia második kifizetési kérelmének jóváhagyásához az országos helyreállítási terv (PNRR) néhány mérföldkövét még teljesíteni kell, de ez szerinte hamarosan megtörténik.

Gorghiu úgy vélekedett, hogy a gazdaság és az állampolgárok számára a politikai stabilitás a legfontosabb. Hozzátette, hogy a jelenlegi koalíciónak a stabilitás biztosításával sikerült elérnie a gazdasági és szociális célkitűzéseinek jelentős részét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?