A legnagyobb gyorsétterem-lánc és az üdítőgyártók is leállították tevékenységüket Oroszországban

A Coca-Cola és a McDonald’s egyre nagyobb nyomással szembesült a Twitter közösségi média felületén az Ororszországból való kivonulással kapcsolatban.

A McDonald’s kedden bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét Oroszországban. „Csatlakozunk a világhoz, hogy elítéljük az agressziót és az erőszakot, és imádkozunk a békéért. A válság kezdete óta az első számú prioritásunk az embereink voltak – és azok is maradnak” – olvashatók Chris Kempczinski, a McDonald’s vezérigazgatójának szavai a nyilatkozatban.

A Starbucks vezérigazgatója, Kevin Johnson kedden a cég partnereinek írt levelében bejelentette, hogy a kávéóriás felfüggeszti az oroszországi üzleti tevékenységét. Johnson elmondta, hogy az üzletlánc engedéllyel rendelkező partnere beleegyezett abba, hogy szüneteltesse a működését az ottani 130 üzletében.Fotó: Pixabay/DesignOil

A Coca-Cola is bejelentette, hogy felfüggeszti oroszországi működését. „Szívünk azokkal az emberekkel van, akik lelkiismeretlen következményeket szenvednek el ezektől a tragikus ukrajnai eseményektől” – áll az üdítőgyártó vállalat közleményében.

A több mint 60 éve Oroszországban működő PepsiCo is közölte , hogy „az ukrajnai szörnyű eseményekre való tekintettel” felfüggesztik a Pepsi-Cola és más globális italmárkáik – köztük a 7up és a Mirinda – helyi értékesítését. Felfüggeszti továbbá a tőkebefektetéseket, illetve a reklámozást Oroszországban. A cég elmondta, hogy a felfüggesztések ellenére továbbra forgalmaz majd tejet, tápszert és bébiételeket az országban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?