A csőd szélén áll a piacvezető román biztosítótársaság

A tulajdonosnak 150 millió eurós tőkeemelést kellett volna végrehajtania.

Nem sikerült végrehajtania a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) által előírt tőkeemelést a piacvezető romániai biztosító, a City Insurance tulajdonosának. Az i3CP Holding BV befektetési alapnak szeptember 4-ig kellett volna elhelyeznie 150 millió eurót a biztosító számláján. Ez nem történt meg, aminek a következménye a biztosító működési engedélyének a visszavonása és a csődeljárás megindítása lesz.

A City Insurance működésében az elmúlt időszakban egy sor súlyos szabálytalanságot állapítottak meg, ami miatt az ASF a nyár elején a Biztosítottak Állami Garanciaalapjának (FGA) a felügyelete alá helyezte.

A City Insurance a hazai piacvezető a kötelező gépjármű-biztosítás (RCA) piacán, ügyfeleinek száma 3 millió körül van. Az ASF azért rendelte el a 150 millió eurós tőkeemelést, mivel a társaságnál végzett átvilágítás során kiderült, hogy nincs fedezete több tízezer ügyfél kártalanítására.

Az i3CP idén vette át a City Insurance Rt.-t egy hazai cégtől. A holland befektetési alap többek között a görögországi ortodox egyház pénzét is forgatja.

(Nyitókép: Pixabay)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?