Szégyenletes, ami a Szászsebes-Torda autópályán történik

Szégyenletesnek nevezte a román autópálya-beruházásokat figyelemmel követő Pro Infrastructură Egyesület, hogy a Szászsebes-Torda autópálya hónapok óta elkészült 3-as és 4-es szakaszát a hatóságok ügyetlenkedése miatt még nem adták át a forgalomnak.

Az egyesület látványos légi felvételekkel támasztotta alá álláspontját.  

Mint írják, az A10-es jelzésű Szászsebes-Torda 3-as és 4-es szakasza elkészült, de a hatóságok még nem. Úgy tudják, hogy a Nagyenyed-Marosdécse szakaszt május 24-én, a Marosdécse-Torda szakaszt pedig június 15-16-án nyitják meg. 

„Miért kell még több mint egy hónapot várnunk az egyik szakaszért, és több mint kettőt a másodikért?” - teszik fel a kérdést. Mint írják, miközben az autósok az életüket kockáztatják az 1-es számú országúton, a CNAIR vezetői aprópénzen vitatkoznak a fővállalkozóval. 

A Szászsebes-Torda autópályát az eredeti tervek szerint 2016-ban kellett volna átadni. Elkészülte után a 70 kilométeres sztráda gyors és közvetlen kapcsolatot fog létesíteni az A1-es (Szeben - Szászsebes - Déva - Temesvár - Arad - Nagylak), illetve az A3-as (Brassó - Fogaras - Marosvásárhely - Torda - Kolozsvár - Nagyvárad - Bors) autópályával. A szállításügyi miniszter gyulafehérvári látogatása során megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, hogy tervei szerint ebben az évben 60 kilométernyi autósztrádát adnak át.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?