Gazdag kínálat a Csík Expón, a fogyasztási cikkek nemzetközi vásárán

Idén 26. alkalommal nyitotta meg kapuit a Fogyasztási cikkek nemzetközi vására csütörtökön a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A látogatóknak csütörtöktől vasárnapig van alkalmuk megtekinteni a helyi és külföldi kiállítók termékeit reggel 10 órától este 7-ig. 

Az expón idén is részt vesz Hargita Megye Tanácsa, standjainál megtekinthetik a Hargita Népe Lapkiadó könyveit, a Székely Könyvtár sorozat legrissebb köteteit és a kialakított egészségügyi sarokban vérnyomás és vércukorszintmérésre is lehetőség van. Székely termékeket is lehetőség van megkóstolni és vásárolni, a szörpök, lekvárok, sajtok és a gazdag hústermékek mellett kézműves termékek is megtalálhatók. Az érdeklődők egy sörkollektort is megtekinthetnek. A népi mesterségek kedvelői kipróbálhatják tudásukat faragás, nemezelés vagy kerámia tárgyak készítése terén. A művészetek kedvelőinek pedig a Creart Anyaság című projekt munkáiból nyílt kiállítást is megtekinthetik.

Csipor Attila főszervező, a Expo-Har igazgatója a megnyitón elmondta, reméli, a gazdasági szereplők a térség számára is jövedelmező kapcsolatokat építenek ki a kiállítás során. Lázár Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja gratulált a szervezőknek, hogy 26. alkalommal is megszervezték Hargita megye egyik legrangosabb nemzetközi kiállítását. Mint mondta, a munkakör, amellyel megbízták, azt a célt szolgálja, hogy elősegítse Magyarország és a térség közötti gazdasági együttműködés minél sikeresebb kialakítását, hiszen munkahelyek létrehozása, ezek megőrzése közös érdek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az együttműködések révén olyan stabil, konkrét célokra kell ráhangolódniuk az önkormányzatoknak, amelyekkel felkarolják és motiválják a helyi és fiatal vállalkozásokat az elindulásban és a növekedésben. "Az ország jogszabályai rosszak, de ezeken belül még találunk lehetőségeket, így még többet kihozhatunk a jelenlegi helyzetből" – mondta a megyeelnök, hangsúlyozva, hogy a június 5-i helyhatósági választásokig a gazdasági szereplőknek meg kell győzniük a jelölteket, hogy nagyobb figyelem irányuljon a települések gazdaságára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?