Ingyenes nyelvkurzus azoknak, akik németországi munkahelyet keresnek

Azok az egészségügyi végzettségű személyek, akik Németországban szeretnének munkát találni, ingyenes német intenzív nyelvtanfolyamra iratkozhatnak be Marosvásárghelyen, az egyik munkaerő-közvetítő cégnél. A jelentkezők négy hónapos tanfolyamon napi 5 órában sajátíthatják el a nyelvet, elsősorban beszédgyakorlatokat, orvosi és egészségügyi szakkifejezéseket, amelyekkel boldogulni tudnak majd új, némeotszági munkahelyükön.

A február 1-én kezdődő nyelvtanfolyamra olyan, általános egészségügyi aszisztensek jelentkezhetnek, akik három eves aszisztensképző főiskolát, vagy négy éves egyetemet végeztek és oklevelük is van erről, illetve kellően motiváltak abban, hogy németül tanuljanak és német nyelvterületen, vagyis Németországban helyezkedjenek el.

Akik elvégzik az intenzív német nyelvtanfolyamot, azoknak a program során munkahelyet is keres a Macro-micro Consultink Gmbh helyi kirendeltsége. Így a négy hónap végén nyelvvizsgát tesznek, ahol a B2-es (alap) szintű nyelvtudásnak megfelelően kell teljesíteniük. Azt követi egy állásinterjú, majd a kiutazás megszervezése. A cég helyi menedzsere rámutatott arra is, hogy valóban a szakképzésnek és szaktudásnak megfelelő munkahelyeket ajnánl a jelentkezőknek a munkaközvetítő vállalat. Az előző tapasztalatok szerint többnyire olyan fiatalok jelentkeztek a programba, akik a kecsegtetőbb anyagi haszon miatt szeretnének külföldön dolgozni, de több gyakorlott, akár családos szakember is a külföldi munkalehetőség iránt érdeklődik a stabil anyagi, a jobb munkakörülmények és a szakmai tapasztalatszerzés érdekében. 

Kimaradt?