Saját termékekkel hódít az Amazon

Az Amazon kereskedőcég saját márkát vezetne be az élelmiszereknél és a háztartási árucikkeknél, Amazon Elements néven.

A The Wall Street Journal arrólszámolt be, hogy a társaság május elején több két mint két tucat termékkategóriában védette le a márkát. A tervek között szerepel többek között a saját tej, müzli, kávé, tészta, víz, vitaminok, bébi- és kutyaételek, tisztítószerek, szappan és borotvapengék forgalomba hozatala. Természetesen a vállalat a szappanokat, a tejet, a tésztákat és a többi árucikket nem maga gyártja majd. Az Amazon egyelőre nem kommentálta a lapértesülést - írja az sg.hu.



Az Amazon az Elements márkanevet már jelenleg is alkalmazza törlőkendőknél, az online kereskedőcég alighanem így tesztelte le, hogy miként fogadják az emberek a saját márkáját. A saját márkák olcsóbbak is, hiszen a tömegtermékekkel ellentétben ezeknél nincs szükség több millió dolláros marketingkampányokra, ezért sokkal nagyobb a nyereségkulcsuk is ezeken az árucikkeken. 

Egy minőségi saját termék erősítheti a gyártó imázsát; amennyiben tehát az Elements termékek beválnak, akkor az Amazon elismertsége is nőni fog. Viszont nagyobb a kockázat is, hiszen, ha a saját márka gyenge lesz az árthat a vállalatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?