Érdekes programokkal vonzzák a turistákat Hargita megyébe

Egyre több jó példát találunk Hargita megyében a helyi turizmus fellendítését célzó kezdeményezésekre. A Fenyő Travel utazási iroda legújabb ajánlata a gyergyószentmiklósi Székelyföldi Lovas Ünnephez kapcsolódó programcsomag, amelynek elnevezése Aktív Őszi Pihenés – közölte szerdán Hargita Megye Tanácsa.

A programcsomagot a megyei tanács kezdeményezésére,az önkormányzatok társulásával megalakult Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai állították össze.

A lovas, kutyás programok mellett az ajánlatban szerepel a környék természeti (Gyilkos-tó, Békás-szoros, Súgó-barlang) és kulturális nevezetességeinek bemutatása idegenvezető segítségével. A programban a székely és az örmény ételek ízvilágával is megismerkedhetnek a vendégek. A szervezők elsősorban magyarországi turisták körében népszerűsítik a csomagot, de a túrákra, programokra szívesen várják a környékbelieket is.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás honlapján részletesebben olvashatnak más programokról, további érdekes információkat pedig Facebook-oldalukon is találnak.

 

Kimaradt?