Sok romániai tölti a húsvétot Hajdúszoboszlón

Átalakulóban vannak a húsvéti szokások, egyre több család tölti szállodában az ünnepeket, így a hotelekben várhatóan teltház lesz húsvétkor - írja az MTI. Románia nyugati részén élők előszeretettel utaznak ilyenkor Magyarországra, ahol a legtöbb szálloda húsvéti csomaggal várja vendégeit: a 2-3 éjszakás csomag élményfürdő-belépőt is tartalmaz.

Hajdúszoboszló a romániaiak legkedveltebb turistacélpontja, számuk évről évre növekedik. Az MTI szerint a Hungarospa hotelbe a magyarországi vendégek mellett a legtöbben Romániából érkeznek. Az ugyancsak hajdúszoboszlói Silver Hotelbe a magyarok mellett román, orosz és ukrán vendégeket várnak, a szobák 80 százalékát már lefoglalták.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint a vidéki wellness- és gyógyszállodákban húsvétkor a magyar vendégek vannak többségben. A vidéki hotelek kedvezményes árakon jellemzően félpanziós csomagokat kínálnak, amelyeket plusz szolgáltatásokkal, ünnepi programokkal, a népi hagyományok felelevenítésével egészítenek ki. A foglalási idő egyre rövidebb, a többség az utazási időponthoz közel foglalja le a kiválasztott szállást.

Kimaradt?