Határon átnyúló gazdaságfejlesztési pályázatot hirdet a magyar CED

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel, határon átnyúló fejlesztési pályázatot hirdet a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a CED20C elnevezésű pályázat kiemelt célja a munkahelyteremtés és a munkahelyek megőrzése a magyar vállalkozások határon átnyúló beruházásainak támogatásán keresztül. Hangsúlyozzák, a CED a pályázati lehetőség révén a magyar vállalkozások és a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásához és további fejlődéséhez kíván hozzájárulni.

A programmal elsősorban azon Magyarországgal szomszédos országokban gazdasági tevékenységgel vagy kapcsolatokkal rendelkező magyar vállalkozások számára teremtenek lehetőséget az eredményeik fenntartására és bővítésére, amelyek a koronavírus-járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek.

A szinte valamennyi ágazatot felölelő pályázati felhívás keretében elsősorban infrastruktúrafejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és építésre igényelhető beruházási támogatás. A beérkezett pályázatokat 2020. december 31-ig bírálják el. A támogatás maximális értéke 276 688 000 forint, az intenzitásának maximuma pedig a projekt összes elszámolható költségének 60 százaléka - ismertetik.

A pályázati feltételek és egyéb információk a www.ced.hu/ced20c oldalon érhetők el.

Kapcsolódók

Kimaradt?