Gyula – a város, amelyben sose csalódunk (X)

Nagyvárad és Arad között, Románia határától mindössze 5 kilométerre található Magyarország történelmi fürdővárosa, Gyula. A város a történelem és a modernitás egyedi ötvözetével várja látogatóit, kínálatában minden megtalálható, amire az egész családnak igénye lehet egy nagyszerű kirándulás alatt.

A gyulai víz – a szórakozás és az egészség forrása

Világszerte híres a gyulai termálvíz, amely 2005 méter mélyről feltörő 72 C fokos, alkáli-hidrokarbonátos-kloridos gyógyvíz elsősorban kopásos eredetű mozgásszervi megbetegedésekre, krónikus idegbántalmakra, balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelésekre és krónikus gyulladásos nőgyógyászati panaszok esetén alkalmazható kiváló hatással. Ez az a természeti kincs, amely minden formájában kényezteti az ide látogatókat.

A gyulai Várfürdő korszerű felszereltségének köszönhetően oly módon használja fel ezt a folyékony aranyat, hogy abban az egész család örömét leli: a gyerekek meleg vizes medencékben és csúszdákon csobbanhatnak az Aquapalotában, a felnőttek a Castello szaunaparkban élvezhetik a gőzfürdők kényeztetését, míg a szépkorúak a magas hőmérsékletű medencékben a gyulai termálvíz gyógyhatásáról győződhetnek meg. A Várfürdő magas színvonalú wellness részleges és masszázs szolgáltatásai pedig tovább fokozzák a kényelmet és a kikapcsolódást.

Történelem és kultúra – minden egy karnyújtásra

A Várfürdő tőszomszédságában, található Gyula két meghatározó látványossága: a Gyulai Vár és az Almásy-kastély. A Gyulai Vár, amely az egyetlen épségben megmaradt síksági téglavár, mára multifunkcionális központként működik, a múltat bemutató kiállítás mellett solymászati bemutatót is lehet látni, de ki lehet próbálni a középkori kovácsmesterséget is.

Az Almásy-kastély, 2014-es felújítása után Magyarország kastélyainak egyik gyöngyszeme és egyedi, interaktív kiállítással rendelkezik: modern eszköztárának köszönhetően a látogatók megtapasztalhatják, hogyan éltek sok száz évvel ezelőtt a kastély lakói, nemcsak a nemesek, hanem a szolgálók mindennapjaiba is bepillanthatnak az érdeklődők. A kastély tornyából pedig panoramikus kilátás nyílik az egész városra.

Szabadidő és kaland – az alföldi táj csodái

Azt mondják, hogy fürdővárosokban a fürdésen kívül nincs más szórakozási és kikapcsolódási forma, azonban Gyula esetében ez határozottan cáfolható. A város környékén számos természetjáró tevékenységre van lehetőség: kerékpározás, lovaglás, valamint kajakos és gyalogos túrák. Kicsit több adrenalint nyújt a város határában található gokart pálya.

De az sem unatkozhat, aki nem aktív pihenésre vágyik, a város hangulatos, Élővíznek nevezett csatornáján romantikus csónakázáson vehetnek részt. Emellett Gyula kiváló kiindulópont egynapos kirándulások számára: elérhető távolságra található Szeged városa és a környező vidék a maga világhírű halászlé-vendéglőivel és könnyedén el lehet jutni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is, ahol meg lehet tekinteni a híres Feszty-körképet, a Magyarok bejövetelét.

Gyulán mindig történik valami – események és rendezvények

A város kora tavasztól egészen késő őszig nagyszabású szabadtéri rendezvényeknek ad otthont. Ne lepődjünk meg, ha Gyulára látogatva éppenséggel a híres gyulai kolbásszal kínálnak vagy a térségben termelt pálinkák versenyébe csöppenünk. A Gyulai Végvári Napokon belekóstolhatunk a magyar vitézek életébe és részt vehetünk a Várszínház egyedi előadásain is, amelyeket vízre épített színpadon mutatnak be. Emellett a helyi virágkertészet, sörfőzés, csokoládégyártás és népművészet is saját ünnepet kap a városban, így az egész éves program garantált.

Szálláshelyek – minden igénynek és pénztárcának

Ha azon töprengünk, hogy egy külföldi kirándulás valójában nagyon sokba kerül, akkor Gyula erre biztosan rácáfol. A város minőségi szállodái, amelyek itt elérhetőek: https://www.visitgyula.com/alomvakacio olyan kiváló ajánlatokat nyújtanak, amelyek ár-érték arányban messze felülmúlják a legtöbb magyarországi fürdővárost. Gyulán a látogató nem csupán egy szoba árát fizeti ki, hanem az egész város élményét vásárolja meg, hiszen a szállodák csomagjaikban rendszerint fürdőbelépőket és egyéb kedvezményeket is ajánlanak. És amiatt sem kell aggódni, hogy nem fér el mindenki, hiszen Gyulán minden szálláshelyen van lehetőség arra, hogy együtt legyen a család.

Gyula az a város, ahol az egész család kikapcsolódhat és tartalmas, szórakoztató módon töltheti el a jól megérdemelt vakációt. További információ: www.visitgyula.com oldalon.

Kapcsolódók

Kimaradt?