Egyszerűsödik a magyarútlevél-díj befizetése a főkonzulátuson

Egyszerűsödik a konzuli díjak befizetésének rendje 2019. december 2-tól - erről Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa adott ki tájékoztatást. Decembertől közvetlenül a kérelmek beadásakor is lehet rendezni az illetékeket.

A jelzett időponttól kezdve az ügyfelek a főkonzulátuson bankkártyával is fizethetnek az ügyintézés során. Ezért a továbbiakban nem lesz szükség a bankfiókban történő befizetésre, hanem közvetlenül, a kérelmek beadásával egyidőben lehet rendezni az útlevéldíjat és az egyéb illetékeket.

További újdonság, hogy a díjakat ezentúl nem euróban, hanem román lejben számítják fel, így az eddig felmerült esetleges átváltási költségek is megszűnnek. Fontos tudni, hogy a díjak mértéke nem változik, csupán a befizetés módja és pénzneme.

A 18-65 év közöttiek számára az 5 éves útlevél lejben számított díja 206 RON, a 10 éves útlevél esetében 299 RON, 65 év felettiek részére 94 RON, 18 év alatti gyermeknek 132 RON, két 18 év alatti testvér esetén kedvezményesen 113 RON gyermekenként, míg három vagy több gyermek esetén 104 RON gyerekenként.
Aki nem rendelkezik bankkártyával, továbbra is az OTP bank fiókjaiban fizetheti be a konzuli díjat a főkonzulátus bankszámlájára (RO64OTPV 260000058594RO03), készpénzben, a kérelembeadás napján.

Kapcsolódók

Kimaradt?