Több pénzt fordítanak a megyei utak karbantartására Kolozs megyében

12,5 millió lejjel növelte a Kolozs megyei önkormányzat a megyei utak 2019-es karbantartási programjának költségvetését. 

Erre az évre 61 millió lejt ütemezett elő az önkormányzat a megyei utak karbantartására és korszerűsítésére a költségvetésben, de a KIAT céggel történő szerződésbontást követően több útszakaszon sürgős útjavítási munkálatokat kellett eszközölni, amelyek plusz költségeket tettek szükségessé - olvasható a megyei önkormányzat közleményében.

A költségvetés-kiigazítás keretében jóváhagyott 12,5 millió lejes összeget a Magyarlóna-Tordaszentlászló-Kisbánya-Borév-Fehér megye határa, Aranyosegerbegy-Fráta-Mócs, Gyalu-Hidegszamos-Havasnagyfalu útszakaszokon elvégzett karbantatási munkálatokra fordítják. „Sajnos bizonyos cégek a sok munka, a hiányzó szakképzett munkaerő miatt nem tudják tartani a kivitelezési határidőket, és ezzel a megyei önkormányzatot is nehéz helyzetbe hozzák, hiszen számos, a helyiek és a megye számára is fontos útjavítási beruházás elakad, vagy jelentős késéssel valósul csak meg” – nyilatkozta Vákár István,  a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A 2019-es útjavítási programban szereplő fontosabb szakaszok:

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?