Tiszteletbeli székellyé avatták Farkaslakán Pataky Attilát, az EDDA Művek frontemberét

Tiszteletbeli székellyé avatták Farkaslakán Pataky Attilát, az EDDA Művek frontemberét. „Székelységének” jeléül érmét és kitüntetést is kapott , ezeket a TV2 Mokka műsorának szerdai adásában mutatta meg. Elmondása szerint azért részesült a kitüntetésben, mert „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.

Forrás: Farkaslaki Szenes Napok Facebook-oldala

Komolyan összerázkódtam, és tetőtől talpig borzongtam a boldogságtól – ismerte be a műsorban, miközben átszellemülve mesélt székelyföldi tapasztalatairól, emlékekről és érzésekről egyaránt. Az EDDA Zenekar frontembere, akivel nemrégiben mi is leültünk egy kávéra, kiemelte, erősnek érzi magát, mert most már lélekben is székely, nem csak magyar.

Hozzátette, „az én érzésem szerint egy új világ születésének vagyunk a kezdetén. Ez most eléggé romos állapotban van. Itt maradtunk a végére, a Vatikán és mi, hogy nemet mondjunk az ártásra, mert a béke az egyetlen megoldás. Békét akarunk, mosolyt és boldogságot!”.

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?