Állami támogatással újítják fel a nyikómalomfalvi művelődési házat

A fejlesztési minisztérium finanszírozásával újul meg a Hargita megyei, közigazgatásilag Farkaslakához tartozó Nyikómalomfalva művelődési háza és annak környéke – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es tárcavezető.

A felújított kultúrház látványterve | Fotó rmdsz.ro„A közösségi élet korszerű központjává válhat a felújított művelődési ház Nyikómalomfalván. A magyar emberek számára hasznos és fontos az RMDSZ kormányzati jelenléte, hiszen a háborús válság ellenére, új lendülettel, több pénzből fejlődik, épül Erdély. A ma jóváhagyott beruházás egyike azoknak, amelyhez sikerült támogatást biztosítani” – idézte Cseke Attilát az RMDSZ csütörtöki hírlevele.

„Az elmúlt két évben kormányzati munkánknak köszönhetően számtalan olyan beruházást tudtunk elindítani, amelyek az életkörülményeket javítják településeinken, és ezáltal minőségi szolgáltatásokban lehet részük az ott élőknek. A művelődési házak is ezt a célt szolgálják, minden kultúrotthon, amit fel tudunk újítani, erősíti a közösséget és új szintre emeli a kulturális életet” – fogalmazott Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes a közleményben.

Teljes külső és belső felújítási munkálatokat végeznek az épületen, energiatakarékossá teszik és napelemeket szerelnek rá azért, hogy a szükséges energia megújuló forrásból származzon, védve ezzel a környezetet és csökkentve a fenntartási költségeket. Az épületet kibővítik, korszerűsítik, modern konyhát alakítanak ki benne, az épület körül pedig tereprendezési munkálatokat végeznek, parkolókat alakítanak ki. A fejlesztési tárca 10 millió lejt biztosít a beruházásra.

A finanszírozás jóváhagyását követően elkezdődhet a közbeszerzési folyamat, majd az építkezés.

Kapcsolódók

Kimaradt?