Jövő év végéig befejezhetik a marosvásárhelyi műjégpálya építését

Az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának egyik legnagyobb eredménye, hogy több olyan ügyet sikerült kimozdítani a holtpontról, amelyekben több éven keresztül nem sikerült előrelépni – jelentette ki Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter az Erdélyi Magyar Televízió 24plusz című műsorában.

A tárcavezető szerint ezek közé tartozik a marosvásárhelyi fedett műjégpálya is, amelynek befejezésére ezen a héten adta ki az építkezési engedélyt Soós Zoltán polgármester. „Kellettek a kormányzati eszközök, illetve kellett az a minisztérium, amely ezekbe a kérdésekbe direkt módon beleszólhat” – hangsúlyozta a fejlesztési tárca szerepét Cseke Attila.

Mint mondta, a marosvásárhelyi fedett műjégpálya építése még Borbély László RMDSZ-es miniszter idején kezdődött el, ám „2013-ban úgy állt le, hogy az akkori polgármesteri hivatal, illetve annak vezetője betelekkönyvezte a terület egy részét, és ezáltal leállította jogilag a munkálatokat. Arról nem beszélve, hogy az illető kormány már nem is akarta finanszírozni”.

Cseke Attila emlékeztetett: az ügyet 2021-ben sikerült kimozdítani a holtpontról. Azóta nemcsak a miniszteri jóváhagyás történt meg a munkálatok folytatására, hanem megtörtént a közbeszerzés is, „a napokban a polgármesteri hivatal, Soós Zoltán polgármester úr kiadta az építési engedélyt”. Hangsúlyozta, a fejlesztési tárca közel harmincmillió lejjel finanszírozza a munkálatokat, ily módon pedig tizennyolc hónap alatt „ezt a jégpályát be lehet fejezni”, azaz „jövő év végére ez a jégpálya, átadható állapotba kell kerüljön”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?