Kommunikál párjával szex közben? Egy kutatás szerint ettől kiegyensúlyozottabb és élvezetesebb az aktus

A Journal of Sex & Marital Therapy szerint, azokkal az emberekkel, akik kommunikálnak szex közben, jelentősen jobb az élmény: akár szavakkal, akár nonverbális jelekkel jelzik partnerük felé az érzéseiket, visszajelzéseked adnak, sokkal nagyobb az esély arra, hogy az együttlét mindkét fél számára fantasztikus lesz, írja a femcafe.hu portál.

Hogy a jelrendszer miből áll, azt a pár preferenciája szabja meg, a kutatók viszont úgy vélik, egyértelműen kell a másik tudtára adni, hogy mire vágyik és mi az, amit élvez az ember. Ha folyamatosan visszajelzéseket adnak társuknak azzal kapcsolatosan, hogy amit tesz, milyen hatást vált ki, akkor mindkettejük számára élvezetesebbé válik az aktus.

Fotó: Pexels | Andrea Piacquadio

A kutatók 400 párral beszélgettek a szex közbeni kommunikációról: a felmérés bebizonyította, azoknál a szerelmeseknél, akik visszajelzést adnak, és elismerő szavakkal, tettekkel adják a másik tudtára, hogy élvezik amit a társ csinál, vagy akár nyitott kommunikációval állnak a problémákhoz is, jelentősen kiegyensúlyozottabb és élvezetesebb a nemi élet. A szakértők szerint, ha valaki kicsit félénkebb, akkor sem kell hallgatnia arról, mire vágyik, sokszor elég csak oda tenni a másik kezét, ahol éppen jól esne egy érintés, vagy elvenni onnan, ahol már nem.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?