Egy kutatás szerint merevedési zavart okozhat a vörös hús fogyasztása

A vörös hús fogyasztásáról megoszlik a kutatók véleménye, ám az Amerikai Urológiai Egyesület egy vizsgálattal bizonyította, hogy vörös húsok nagy mennyiségben való fogyasztása merevedési zavart okozhat – írja a Mirror.

Dr. Aaron Spitz, az Amerikai Urológiai Egyesület munkatársa által vezetett vizsgálatban három atléta vett részt. Arra kérték a sportolókat, hogy két éjszaka szexuális együttléteik alatt viseljék a merevedés időtartamát regisztráló péniszgyűrűket. Az atléták az első nap nagy mennyiségű vörös húst tartalmazó, míg a második nap vegetáriánus ételt fogyasztottak. A tudósok a vizsgálat során azt találták, hogy sokkal tartósabb volt a húsmentes ételt fogyasztók merevedése, mint a vörös húst fogyasztóké.

A kutatást vezető Spitz nem tudta megmagyarázni, miért hat negatívan a vörös hús a férfiasságra. A vizsgálatok hitelességét ugyanakkor kétségbe vonja a tesztalanyok alacsony száma, illetve rövid időtartama, így további vizsgálatok szükségesek az összefüggés igazolására. A szakértők abban azonban megegyeznek, hogy napi 70 grammnál több vörös húst ne fogyasszunk. A Dr. Aaron Spitz által vezetett vizsgálatok alapján pedig egy randin inkább ne marhasteaket válasszunk.

Kapcsolódók

Kimaradt?