Ez a 3 mondat pezsdítheti fel az ellaposodott szexuális életet a szakértők szerint

Ha elmúlik a tűz, és a felek lassan elhanyagolják egymást, az általában a kapcsolat végét is jelenti. Ugyanakkor a szakemberek azt mondják, ekkor sincs veszve minden, és nemcsak tettekkel, hanem szavakkal is sokat tehet az ember azért, hogy megmentse a kapcsolatát, írja a TWN alapján a femcafe.hu portál.

A szexuálpszichológusok szerint nemcsak a tettek, hanem a szavak is megváltoztathatják a szexuális életet. Izgalmasabb szex, kevesebb vita, és erősebb kötődés alakul ki, ha a következő három mondatot a lehető leggyakrabban kezdik hangoztatni párjuknak az emberek.

  • „Volt egy nagyon szexi álmom veled.” 

A szakemberek azt javasolják, ha van valami, amit szívesen kipróbálna, vagy hiányzik a szexuális életetéből, akkor fogja a tudatalattijára. Dr. Ian Kerner szexológus szerint ezzel a mondattal elérheti, hogy a párja magabiztosabb legyen, hiszen ő áll majd a középpontban. A mondat nem arról szól, hogy az egyik fél mit szeretne, hanem arról, hogy csupán mit álmodott.

  • „Annyira imádom, amikor ezt csinálod.”

Dr. Megan Fleming párkapcsolati szakértő arra ösztönzi a párokat, akció közben is bátran kommunikáljanak. Ha bátortalanok, akkor az is elegendő, ha nagyokat sohajtanak, ha valami tetszik nekik az együttlét során. 

  • „Nincs rajtam bugyi. Alig várom, hogy találkozzunk!”

Az előjáték első lépése ez a mondat a szakemberek szerint. Így a partner megbizonyosodik arról, hogy mennyire vágyik rá szerelme, hiszen távollétében is körülötte forog az agya. Ráadásul előrevetíti a találkozás végkimenetelét, van ideje készülni is.
 

Kapcsolódók

Kimaradt?