Kobra marta meg a nyolcéves kisfiút, aki visszaharapott és megölte a kígyót

Egy mérges kígyó támadt egy nyolcéves indiai fiúra, a gyermek azonban nem hagyta magát, és visszaharapott – írja a Live Science alapján a 24.hu portál. A védekezés következtében a kobra elpusztult, a gyermek pedig életben maradt, mert szerencséjére méregmentes marást szenvedett el.

Deepak a közép-indiai Cshattíszgarh államban él, épp otthona közelében játszadozott, amikor egy azonosítatlan fajhoz tartozó kígyóra bukkant. Az állat rátekeredett a fiú kezére, majd kétszer is megmarta őt. A fiút családja gyorsan kórházba vitte, ahol méreg elleni készítményt kapott. Ugyanis a kígyóméreg okozta halálozás Indiában a legmagasabb, ahol nagyjából 100 mérges faj él: évente 46 ezer ember veszti életét az országban kígyómarás miatt. 

Illusztráció forrása: Unsplash | Godwin Angeline Benjo

Az orvosok megállapították, hogy a kígyó nem juttatott mérget a fiú szervezetébe. A becslések alapján világszerte évi 5,4 millió kígyómarás történik, 2,7 millió esetben pedig az állatok mérget is befecskendeznek, 138 ezer halálesetet okozva. Mivel a fajokat utólag sokszor nehéz beazonosítani, nem lehet pontosan meghatározni, hogy a mérges kígyók milyen gyakran harapnak méreg nélkül.

A szakértők szerint ez akkor történik, amikor a kígyók védekeznek. Ilyenkor nem akarják megölni a náluk nagyobb veszélyforrást, csak elijeszteni próbálják azt. Ez történhetett Deepak esetében is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?