Jó hír a TikTok-szerelmeseknek: 1 percesről 3 percesre emeli a platform a feltölthető videók hosszát

A TikTok mindezidáig egy perces videókat engedett megosztani felületén – közösségi nyomásra a feltölthető videók engedélyezett hosszát 3 percre emeli, írja az index.hu portál.

A harmadik pénzügyi negyedév kezdetétől – július elsejétől – a TikTokra feltölthető videók hossza egy percről három percre nő, jelentette be Drew Kirchhoff termékmenedzser. Az indoklás a változtatás mögött az, hogy a platformon dolgozó videósok közül sokak számára nem elég a hatvan másodperces időkeret. A TikTok szerint ilyenek például a főként főzős vagy egyéb gasztro tartalmakat készítő, szépségápolással és sminkekkel foglalkozó videósok.

Fotó: Pexels | Cottonbro

Közösségi nyomásra lépett a TikTok, a felhasználók ugyanis már régóta kérték, hogy növeljék a feltölthető videók hosszát, hogy ne kelljen egy-egy hosszabb tartalmat több videóra szétvágni és részletenként feltölteni. A három perc hosszúságú videók már több felhasználónál megjelentek, a TikTok fokozatosan teszi elérhetővé mindenki számára.

Eredetileg tizenöt másodperces időkorlát volt a TikTok videókon, ezt emelték meg egypercesre, melynek nyomán megszületett a konkurenseknél például a Snapchat Spotlight vagy a YouTube Shorts. Azzal, hogy jönnek a háromperces videók, a felhasználók várhatóan több ideig nézik majd őket, és így több időt töltenek az alkalmazásban, ami a TikTok célja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?