banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Csak meztelenül: pucér felnőttekkel tanítaná egy tévéműsor a gyerekeknek testük elfogadását

„Meg akarjuk tanítani a gyerekeknek, hogy minden test különböző, és nem mindegyik tökéletes” – ismertette a Csak meztelenül (Gewoon Bloot) című holland tévéműsor házigazdája, Edson da Graça elképzelésüket, amelyet sok kritika ér. A meztelen felnőttek a gyerekek kérdéseire válaszolnak, illetve a testükhöz való viszonyukról mesélnek, írja az Independent alapján a Telex portál.

Az első adásra még várni kell, de az előzetes, és néhány gyerek reakciója már megtekinthető a YouTube-on. A műsör szükségességét az illetékesek azzal magyarázzák, hogy nincs minden gyermeknek lehetősége arra, hogy a testében bekövetkező változásokról egy felnőttel nyíltan elbeszélgethessen, így ez a műsor sokakat megnyugtathat.

Az elképzelés azonban nem bizonyul népszerűnek. A parlament jobb- és baloldali politikusai is felszólaltak a Csak meztelenül ellen: míg van, aki Twitteren arra kérte követőit, hogy írjanak tiltakozó leveleket a csatornának, egy másik politikus azt nyilatkozta, a műsor már-már a pedofíliát népszerűsíti.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A gyermekek elmondása szerint nem tetszett mindenkinek az élmény, kezdetben pedig furcsa és kényelmetlen volt a szembesülés, de legtöbben csakhamar megszokták és érdekesnek, informatívnak találták a műsort.  A sugárzó csatorna közleményben hangsúlyozta, a gyerekek tudták, milyen műsorban fognak szerepelni, és bármikor szólhattak, ha kellemetlenül érezték magukat. Azt írták, hogy tudták, hogy nagy port kavar majd a műsor, de a szülők döntésére bízzák, hogy megmutatják-e gyerekeiknek.

A Csak meztelenül a dán Ultra smider tøjet-en alapszik, aminek gyakorlatilag ugyanez volt a formátuma. Akkor a dán műsor ellen is sokan tiltakoztak, de 2019-ben már tévés díjat nyert.

(Nyitókép forrása: YouTube)

Kapcsolódók

Kimaradt?