Wikileaks: 11 ezer privát beszélgetést tettek közzé a szervezetről

Összesen 11 ezer, a Wikileaks Twitter-fiókja és aktivisták, támogatók közötti privát beszélgetést hozott nyilvánosságra a szervezet egy aktivistája.

Emma Best azért járt el így, mert szerinte fontos, hogy a Wikileaks hogyan kommunikál, szervez akár propagandát vagy negatív kampányt. Az esetről író Motherboard megjegyzi, az átláthatóságért küzdő szervezet, amelyet Julain Assange alapított, nem ad ki információkat saját anyagi háteréről, holott több tízmillió dollár értékű kriptovalutát halmozott fel.

Az itt elérhető privát beszélgetések közül több is különösen kínos a Wikileaksre nézve, és Assange-ot is kínosan érinti, miután elterjedt nézet, hogy ő irányítja a fiókot.

A beszélgetések során megjelenik az antiszemitizmus árnya is, amikor az Associated Press egy újságíróját az egyik fél patkánynak nevezi, majd a másik megjegyzi, hogy az illető zsidó. Máskor a fenyegetőzés is megjelenik, azt írják, a Wikileaks ellenségeinek rossz végük lesz, idénként, mert ők (a WL) okozzák ezt, máskor sorsszerűnek tűnően. 

A beszélgetésekben megjelenik az is, hogy a Wikileaks a Republikánus Párt győzelmét szerette volna látni, mivel Hillary Clinton "okos, jó kapcsolatokkal bíró, szadista szociopata". Oroszországról azt írják, független külpolitikát folytat, és csak a fegyvereladásai különböztetik meg a kisebb államoktól. Oroszország "teljesen rémült", paranoid mindenkivel szemben, beleértve külföldi civil szervezeteket is és beözönlő "nyugati" kulturális gyakorlatokat, mint például a melegeké.

Kapcsolódók

Kimaradt?