Kiskutyájuk miatt vettek ki „szülési szabadságot”

Egyre népszerűbb Ausztráliában a paw-ternity, vagyis a kiskutya örökbefogadásakor kivett „szülési szabadság” – írja a Daily MailEzek az állattartók úgy gondolják, ahogy egy újszülött érkezésekor a szülők szabadságot kapnak, úgy az újdonsült gazdiknak is járnának a pihenőnapok.

Monique Gibbons huszonhét éves és nemrég költözött össze párjával, nemsokára pedig egy kiskutyát fogadtak örökbe. „Úgy döntöttem, hogy a kiskutyám miatt szabadságra megyek, mivel véleményem szerint egy kisállat örökbefogadása olyan, mintha egy újszülött érkezne a családba” – állítja a Sydney-ben élő nő. Elmondása szerint gyermektelen nőként a legtöbbet szeretné megélni ebből a tapasztalatból, a kutyás életből. Monique tisztában van azzal, hogy furcsának tartják emiatt, de nem tud ellenállni az ösztöneinek.

A negyvenkét éves, Adelaide-ben élő Nicole is hasonlóan vélekedik, ő három hét szabadságot vett ki, amikor kutyáját Jetet örökbe fogadta. „Jet a babám, ezért úgy szerettem volna rá vigyázni, mint a saját fiamra” – mondja a nő, akinek munkaadója igencsak meglepődött kérésén, de végül az éves szabadsága terhére elengedte. A hölgy később fia születésénél kivehette a hivatalos szülési szabadságát, azonban úgy gondolja, jó lenne, ha az ausztrál munkaügyi törvények megengednék, hogy a dolgozók állatok örökbefogadásakor is szabadságra menjenek.

Az Egyesült Királyságban néhány cégnél megtehetik a dolgozók, hogy menhelyi kutya örökbefogadásakor szabadságra mennek. A Brewdog sörgyárnál például így akarják ösztönözni a dolgozókat menhelyi kutyák örökbefogadására.

Kapcsolódók

Kimaradt?