Nem telefont, hanem intelligens gépet gyártott a Huawei

Bemutatta a Mate 10 és Mate 10 Pro modelleket a Huawei – amelyek elmondásuk szerint már nem is telefonok, hanem inkább intelligens gépek.

A Mate 10 Pro-val kezdünk: a gép 6 inches AMOLED képernyőt kapott, a tavalyihoz mérten gyengébb, 1080x2160-as felbontással – és 18:9-es képaránnyal.

A telefon nyolcmagos Kirin 970 processzor négy 2,36 GHz-es és négy 1,8 GHz-es maggal dolgozik, ráadásul nagyobb teljesítményt érve el kevesebb energiát fogyaszt. Ami még fontosabb, hogy a mesterséges intelligenciát különösen jól kezeli a gyártó szerint. A modell kétféle változatban érkezik, 4GB RAM plusz 64 GB tárhely, és 6 GB RAM plusz 128 GB tárhely verziókkal.

A Mate 10 Pro kamerái ismét lenyűgözőek: a Leica 12 és 20 megapixeles lencséi f/1.6 rekeszértékkel érkeznek, ami a legjobb érték, amit mostanáig telefonokban találhattunk. A mesterséges intelligenciát bedobják itt is: segít felismerni azokat a viszonyokat, tárgykat, amelyek a fotó beállításaihoz szükségesek.

Az akksival is nagyot alakítanak: 4000-es került a telefonba, amelyet "szupergyors töltéssel" 58 százalékra lehet feltornászni fél óra alatt.

A telefon az Android Oreót kapja meg és mellé a saját fejlesztésű EMUI 8.0-ás verzióját, amelynek egyik fő újdonsága, hogy az asztali géppel összakötve a telefonon is futtathatjuk a laptop vagy PC operációs rendszerét.

A telefon Európában 799 dollárért kapható majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?