Gyorsfagyasztott idézetek, közös emlékeskönyv – Valentin-napi applikációkat teszteltünk

Ha lusták vagyunk saját SMS-t írni, a neten keresgélni háttérképek után vagy giccses üdvözlőlapokat küldözgetni Valentin-napon, akkor kipróbálhatjuk a legmenőbb androidos applikációkat, amelyeknek az év egy napján kell teljesíteniük – február 14-én. Hogy ez mennyire jött össze, arról az alábbiakban számolunk be. Hét programot teszteltünk.

Az első applikáció, amit kipróbáltunk, a Valentine’s Day Music volt. A sci-fibe illő lila felület nem sokat dob a hangulaton, a kínálat pedig egyenesen pocsék. Rossz hangminőségű, rövid zenék közül választhatunk, és minden negyedik helyett egy sáv reklámmal találkozunk. Lefelé görgetve aztán már le sem játszhatók a dalok, a lista alján pedig egymás után hat (!) sáv reklámba ütközünk. Romantikus.

A Valentine’s Day Photo Frames még nagyobb csalódás: bár az ismertető szerint giccses képkereteket ígér a fotóink köré, amikor kipróbáltuk, a kamera elindításával nem jutottunk vissza az applikációhoz, a galéria gombra bökve pedig lefagyott a program.

A Been Love Memory applikáció egyfajta emlékeskönyv, amelyet párok ápolhatnak. Miután beállítottuk a két fél fotóját és nevét, az applikáció számolni fogja a közös napjainkat. Lehetőséget ad arra is, hogy közös emlékeket jegyezünk be, és arra is, hogy mindezt jelszóval védjük. Időnként indokolt lehet!

A Szerelmes üzenetet program előregyártott és gyorsfagyasztott jópofaságokat kínál, már amennyiben lusták vagyunk saját SMS-t írni és megelégszünk a „Kifli vége azért hegyes, hogy te engem jobban szeress!” vagy „Ha most ott lennék veled, elringatnálak, s ha már alszol, füledbe súgnám: kívánlak!” szövegekkel.

A Velentine’s Day Quotes-t hasonló szintű kínálattal vértezték fel, de nem SMS-küldés céljából. Az angol nyelvű csöpögös idézeteket a létező applikációinkkal oszthatjuk meg, aztán várhatjuk a romantikára éhes jelentkezőket.

A Be My Valentine egy igazi multifunkcionális applikáció. Képes előregyártott – angol nyelvű – SMS-ek küldésére (bár ahogy az alábbi képen látható, megjelennek igen furcsa üzenetek is), hátborzongatóan nyálas háttérképek beállítására, de dalokat is lejátszik, csengőhangokat is beállít, fotókereteket kínál, és azt is kiszámítja, hogy két ember milyen eséllyel indul neki a párkapcsolatnak. Mindezt rengeteg reklámmal megszakítva, a romantika jegyében.

A Valentine’s Day applikáció az összes közül a legrosszabb. Egy giccsgyűjtemény a Valentin napi üdvözlőlap-kollekciója, az idézeteit egy .txt dokumentumból másolhatták át, a kalendáriuma értelmetlen – és Calendernek írták el –, az ajándékvásárlás-tervezője pedig megoldható nélküle is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?