Feltalálták a minden színnel író okostollat

A Cronzy Pen okostoll fejlesztői gondoltak azokra is, akik az első színkeverési ismereteiket a Photoshoppal szerezték: gyakorlatilag megterveztek és legyártottak egy, a digitális pipetta elvén működő tollat. Csak ez nem a képernyőn, hanem a valóságban megkattintott színeket tudja azonnal kikeverni.

A Cronzyval a tervezők ígérete szerint 16 millió színt lehet kikeverni; a beépített tintapatronok úgy működnek, mint egy kis nyomtató, vagyis alapszínekből keveri ki az árnyalatokat - írja az index.hu. A működéshez szükséges energiát lítium-polónium akkumulátor biztosítja; állítólag egy feltöltéssel napokig használható. A toll hegyét a beszkennelni kívánt színhez nyomva a Cronzy létrehozza azt, és azonnal firkálhatunk is vele. A tollhoz különböző vastagságú tollhegyeket is kínálnak. A Cronzy még nem végleges termék, a tervezői az Indiegogón gyűjtenek rá. Érdemes megnézni az okostollat bemutató videót is, rögtön egyértelmű lesz, hogy mi ebben a nagy szám.

Az első prototípus 2014-ben, a nagyjából végleges modell mostanra készült el. A tervezők 200 ezer dollárt kérnek az Indiegogón. Mostanáig valamivel több mint kilencezret sikerült összegyűjteniük, de a kampányból még két hónap van hátra. Akit érdekel, az viszont gyorsan csapjon le rá, mert az alapmodell végleges ára 220 dollár lesz, de az első 100 darabot 100 dollárért adják.

Kimaradt?