Chatbotokkal cseveghetnek hamarosan a Facebook ügyfelei

"Senki nem szereti hivogatni a cégeket" - ezzel a felütéssel vezette fel Mark Zuckerberg a Facebook legújabb fejlesztését, a platformmá alakuló Messengert. A bejelentés nem lepett meg senkit, a cég hosszú ideje pedzegeti a csevegőbotok bevezetését (és már az első tesztek is sikerrel zárultak), így mindenki számíthatott rá, hogy végre külső fejlesztők felé is megnyitja a rendszert a közösségi szolgáltatás.

Ahogy a felütésből is látszik, az új kommunikációs csatornát közvetlenül a telefonos ügyfélszolgálatok ellen indítja csatába a Facebook, de szinte minden C2B (fogyasztó-üzleti) kommunikációt fel tud falni a Messenger-alapú csevegés.

A koncepció lényege, hogy a meglévő backendek és a felhasználók közé egy új, csevegő UI kerül, amely némi mesterséges intelligencia bevetésével képes a természetes nyelvi kérdéseket, igényeket értelmezni és a szerver felé értelmezhető formában továbbítani. A megközelítés szépsége, hogy ha az AI kudarcot vall, a csevegés eszkalálható az emberi operátorhoz, természetesen platformon belül.

Ezt a rendszert nyitja most ki külső fejlesztők felé a Facebook, így ők is fejleszthetnek saját chatbotot a Messenger platformra. Az első ilyenek már meg is érkeztek, a nyitóelőadásban Mark Zuckerberg ezek közül demózott is néhányat - írja a hwsw.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?