Komolyan veszi a Facebook a most elindított élő videózást

Most osztják fel maguk között a szereplők az élő videós közvetítések piacát, a Facebook pedig véresen komolyan veszi ezt a területet. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az androidos és iOS-es mobilapp új frissítésében kiemelt helyet kapnak az élő streamek.

Az iOS-es appban jelenleg a hírfolyam, a baráti felkérések, a Messenger és az értesítések kapnak kiemelt helyet alul, az androidos verzióban ugyanez a sorrend a hírfolyam-felkérések-értesítések (felül).

A frissítést követően (legalábbis az iOS-es kiadásban) a Messenger helyét az élő videó veszi majd át, azt egyelőre nem tudni, hogy az androidos kliensben hová kerül majd ez a funkció, de jó eséllyel szintén a fő menüsávon kap majd helyet.

Az élő videós panelen először különböző témákat, témakörökre lehet feliratkozni, ha az adott témában közvetítés indul, akkor a felhasználó erről értesítést kap. Ugyanezen a panelen lehet majd természetesen saját élő közvetítést is indítani. A felhasználó dönthet arról, hogy milyen hallgatóságnak streamel, így a közvetítés lehet teljesen nyilvános, vagy korlátozódhat egészen szűk körre (például családtagok). A nézők meghívhatnak másokat a közvetítésbe, ilyenkor a meghívottak push üzenetben értesülnek erről - írja a hwsw.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?