Újabb változtatást jelentett be a Facebook: most a kommentelést szabályozza

A legnagyobb közösségi oldal üzemeltetői úgy ítélték meg, nem nevezhető értelmesnek a napjainkban elterjedt Facebook- hozzászólás áradat, amellyel a bejegyzéseket bombázzuk, így az értelmesség kedvéért átalakítják a kommentfolyamot – számolt be a hvg.hu portál.

Bár arra jelenleg is lehetőségünk adódik, hogy ne időrendben olvasgassuk a hozzászólásokat, hanem a leginkább relevánsak kerüljenek elénk, sok esetben előfordul, hogy így is olyan hozzászólások jelennek meg, amelyek nem kapcsolódnak a bejegyzések eredeti témáihoz vagy éppen trollkodós, beszólogatós, karaktergyilkos tartalmakat közvetítenek.

Azért, hogy ezek egyre ritkábban zavarhassák a felhasználókat, a Facebook úgy döntött, hozzányúl az algoritmusához: sokkal előrébb rangsorolja majd azokat a hozzászólásokat, amelyekre maga a bejegyzés szerzője válaszolt vagy hangulatjellel reagált. Másodsorban nagyobb prioritást élvezhetnek azok a kommentek is, amelyekre a bejegyzést közzétevő felhasználó ismerősei reagáltak.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a magánszemélyek nyilvános bejegyzéseit nehezebben tudják elérni és romboló leszólásokkal illetni az idegenek. A bejelentés kapcsán a Facebook emlékeztetett rá, a bejegyzések szerzői ezután is moderálhatják a megosztásuk alá érkező hozzászólásokat, ha úgy érzik, hogy azok nem értelmes módon járultak hozzá a beszélgetéshez.

Kapcsolódók

Kimaradt?