2019-ben sem marad el a világvége vagy a világháború

A világháborút nem más jósolta meg, mint maga Nostradamus. A világvégét pedig egy valódi aszteroidától várhatjuk.

A 16. században élő jós egyvalamit maga sem jósolhatott meg: hogy évente a nevéhez fűződik majd megannyi világvége és egyéb szörnyű prognózis. Ez idén sem változik.

Nostradamusnak tulajdonították már a hitleri szörnyűségek és a szeptember 11-i terrortámadás előrelátását is, a világvége dátumát is gyakran neki tulajdonítják. Azt írja a Mirror: egyes vélekedések szerint a világvége 2046-ra várható, ezt azonban egy 2019-ben kirobbanó, apokaliptikus világháború előzi meg és okozza, amely majdnem 3 évtizedig tart majd.

Az ehhez az évhez fűződő további jóslat-értelmezések szerint áradások sújtják Európát, egy katasztrofális kimenetelű földrengés pedig kitör Kalifornia és Kanada között. A Közel-Keleten ráadásul erősödik a vallásos szélsőség - írják.

A valós veszély: aszteroida

Aminek azonban valós alapja is van, az a február elsejei aszteroida-becsapódás, amelyet – amennyiben megtörténik – 11:47 órára várnak tudósok.

A Telegraph tudósítása szerint ugyanakkor 75 ezer az egyhez az esélye annak, hogy a következő 17 évben véget érne az élet a Földön, és ez a veszély folyamatosan csökkenni látszik. Igaz, amennyiben mégis megtörténik, nemcsak egy kontinensnyi területen vetne véget az életnek, de egy nukleáris télbe is sodorhatná az emberiséget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?