Így maradnak fehérek a fogai kávézás mellett is

„Általános szabály: ha édesanyánk ránk kiabálna, nehogy valami (tea, kávé, vörösbor) a fehér terítőre boruljon, az a fogaknak is árt" – kezdi a Popsugar által megszólaltatott fogorvos, Dr. Matthew Messina. Ha ugyanis ezeket az italokat rendszeresen fogyasztjuk, idővel elszíneződhet a fogunk. A jó hír azonban, hogy nem kell lemondanunk a kávéról a ragyogó mosoly érdekében, elég csak követni a szakértő tanácsait. 

Bár a kávé egészségügyi hatásairól megoszlanak a vélemények, ha rendszeresen fogyasztjuk különösen oda kell figyelnünk a szájhigiéniára. 

Fogmosás

A megfelelő szájhigiénia alapja a fogmosás reggel és este. Ha kávézás után is jól esne kicsit sikálni a fogunkat, tegyük nyugodtan. Ne felejtsünk el szájvizet használni. 

Víz

Nem sokan hordanak maguknál fogkefét, ezért ha olyan helyen kávézunk, ahol nincs lehetőség fogat mosni, igyunk egy pohár vizet. Ez segít eltávolítani a fogunk felszínére tapadt anyagokat

Hörpintsünk

Nem mindegy, hogyan isszuk a kávét. Ha hörpintjük és nem tartjuk sokáig a szánkban, azzal megakadályozzuk, hogy a színezőanyagok a fogunk felszínére rakódjanak. 

Szívószál

Bár a szívószál használata nem környezetbarát, ha rendszeresen otthon kávézunk érdemes beszerezni egy fém szívószálat, hiszen így csak a hátsó fogaink érintkeznek a fekete itallal. 

Cukor

Ha egészségesen szeretnénk élni, igyekezzünk a bevitt cukor mennyiségét lecsökkenteni. Ezzel fogainknak és ínyünknek is jót teszünk, hiszen ez könnyedén megtapad a fogak felszínén és fogszuvasodás alakulhat ki. Fogaink védelmében is igyuk tehát a kávét cukor nélkül. 

Kimaradt?