Visszaszerezte Brassót a PNL, de elvesztette Dévát

Nagyszebent az elkövetkező négy évben is a Német Demokrata Fórum fogja vezetni.  

A PNL által végzett párhuzamos szavazatszámlálás azt mutatja, hogy Brassóban George Scripcaru visszaszerezte a polgármesteri széket. A liberális politikus, aki 2004 és 2020 között már vezette a Cenk alatti várost, mintegy 4 ezer szavazattal előzte meg a hivatalban levő polgármestert, az USR-s Allen Colibant.Fotó: Borsi Balázs

Nagyváradon, amint az borítékolható volt, Florin Birta győzött. A jelenlegi PNL-s polgármester a szavazatok mintegy 66 százalékát gyűjtötte be. Bíró Rozália, az RMDSZ jelöltje a második helyen végzett.

Aradon is a regnáló polgármester, Călin Bibarț diadalmaskodott. A PNL politikusa a vártnál nehezebben, kis különbséggel múlta felül az Egyesült Jobboldal jelöltjét, Adrian Wienert.  117 szavazókörzetből 95 eredményeinek az összesítése után Bibarț kb. 2 ezer szavazattal vezetett.  

Déván a választók leváltották a jelenlegi polgármestert, Florin Oanceát. A PNL-s elöljáró a PSD-s Lucian Rusnak lesz kénytelen átadni a városháza kulcsát.

A 86 szavazókörzet közül 61 eredményeinek az összesítése azt mutatta, hogy Nagybányán a PSD-nek áll a zászló. A nagyobbik kormánypárt jelöltje Doru Ioan Dăncuș, aki mögött a második helyen a PNL-s Ionel Bogdan áll.

Nagyszebenben újrázott Astrid Fodor. A Német Demokrata Fórum jelöltjének a nevére a szavazók közel 40 százaléka nyomta a pecsétet, miközben a második helyen álló független jelölt, Alexandru Găvozdea kevesebb mint 20 százalékot kapott. Astrid Fodornak, aki Klaus Iohannis polgármestersége idején alpolgármester volt, ez lesz a harmadik mandátuma. Az önkormányzati testületbe is a Német Demokrata Fórum delegálhatja a legtöbb képviselőt.   

 

Kapcsolódók

Kimaradt?