banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nagy a tolongás Temesvár polgármesteri tisztségéért – tízen pályáznak

Tíz jelölt pályázik a polgármesteri székre Temesváron, a Temes megyei tanács elnöki tisztségéért pedig heten szálltak versenybe – derül ki a helyi és a megyei választási iroda által közzétett adatokból.

Dominic Fritz jelenlegi polgármester és Alin Nica tisztségben levő megyei tanácselnök is újrázna, mindkettőjük az Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) támogatásával indul a június 9-i helyhatósági választásokon.

A két mandátum után 2020-ban Fritz-cel szemben alulmaradó Nicolae Robu is jelöltette magát polgármesternek. Ő a PNL és a PSD alkotta választási szövetség támogatását élvezi, akárcsak a képviselőház ügyvivő elnöke, Alfred Simonis, aki a megyei tanácselnöki tisztséget pályázza meg, számol be az Agerpres hírügynökség.Fotó: Visit Timișoara/FacebookDominic Fritz és Nicolae Robu mellett indul még a polgármester-választáson Raul Olajos (REPER), Ana-Marcela Baş (S.O.S. Románia), Dumitru Moroianu (Nagy-Románia Párt), Daniel-Marius Coraş (Erős Románia Párt), Ilie-Vasile Sîrbu (AUR), Florin Jianu (Nemzeti Parasztszövetség), valamint két független jelölt, Marian-Constantin Vasile és Cristian-Alin Moş.

A megyei tanácselnöki tisztségre Alfred Simonis és Alin Nica mellett öten pályáznak még: Glad Simuţ (S.O.S. Románia), Adrian-Vasile Iacob (AUR), Ovidiu-Daniel Szime (Erős Románia Párt), Marian Mayer (Nagy-Románia Párt) és Nelu Balaş (Román Nemzeti Konzervatív Párt).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?