Várják a lakosság javaslatait a tömegközlekedés javítására Marosvásárhelyen

Mobilitásról szóló felmérésben kérik ki Marosvásárhely lakosságának véleményét január 30-ig a muresMobil elnevezésű projekt keretében. A megyeszékhely tömegközlekedésére vonatkozó kérdőívben olyan lehetséges új intézkedések bevezetéséről szeretnék a lakosság véleményét kikérni, amelyek a városi közlekedés hatékonyságát növelnék.

„A célunk a kérdőívvel az, hogy megtudjuk, hogyan vélekednek a marosvásárhelyiek a tömegközlekedésről, mennyire fontos egy-egy jellemző (például gyorsaság, ár, járatsűrűség, kényelem, biztonság), és hogy ezt mennyire elégíti ki a jelenlegi szolgáltatás” – tájékoztatott Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Mint fogalmazott, szerették volna azt is megtudni, hogyan vélekednek a marosvásárhelyiek a buszsávok bevezetéséről. Kifejtette, annak ellenére, hogy a polgármesteri hivatal új buszokat vásárol, sajnos ez nem eredményez hatékonyabb tömegközlekedést, ha azok ugyanúgy 30-45 percet állnak a dugóban bizonyos helyeken.Fotó: Agerpres

Arról is információkat gyűjtenek, hogy a szülők hány százaléka hallott az iskolabusz programról, hányan vették igénybe, és kikérik a lakosság véleményét, hogy szerintük hogyan lehetne javítani ezt a szolgáltatást is. A felmérés kiterjed a szomszéd települések lakóira is, mivel óriási nyomás nehezedik Marosvásárhely forgalmára a peremtelepülésekre kiköltözött lakosság miatt, a megfelelő tömegközlekedés egyelőre számukra sem megoldott – tette hozzá Gál Sándor.

Hangsúlyozta, egyelőre az iskolabusz programot nehéz kiterjeszteni a város peremtelepüléseire is. A Marosszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezését a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal partnerségben hozták létre – összegezte az alapítvány ügyvezető igazgatója. Az alapítvány kérdőívének kitöltése 5-7 percet vesz igénybe és IDE kattintva érhető el. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?