banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Várhatóan a hét második felében születik döntés a csíksomlyói búcsún való részvétel feltételeiről

A korábban május 10-ére, hétfőre ígért végleges döntés még nem született meg az idei, május 22-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsún való részvételi feltételekről, azok várhatóan e hét második felében kerülnek nyilvánosságra – tudtuk meg a csíkszeredai városháza közleményéből.

A csíksomlyói pünkösdi búcsú szervezése még mindig folyamatban van. Ennek jegyében Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában találkoztak hétfőn az érintett felek. Az egyeztetésen Korodi Attila polgármester, Sógor Enikő és Bors Béla alpolgármester, Kovács Gergely gyulafehérvári római katolikus érseket és a somlyói ferenceseket fogadta. A megbeszélésen jelen volt Borboly Csaba megyeitanács-elnök is.

„Az együttműködést az elhivatottság vezérli, valamennyi fél elkötelezett abban, hogy a járványhelyzet nyújtotta maximális lehetőségek kihasználásával megszervezzék a búcsút” – jegyzik meg a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a pünkösdi búcsú szervezésének jogszabályi kereteit várhatóan a hét második felére pontosítják, és a szervezők – a hatóságokkal egyeztetve – ennek szellemében készülnek. Amint kiderülnek a pontos részletek, azonnal tájékoztatják az esperesi hivatalokat és a nyilvánosságot.

(Címlapkép – Archív | Fotó: Pál Zoltán)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?