banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Várhatóan a hét második felében születik döntés a csíksomlyói búcsún való részvétel feltételeiről

A korábban május 10-ére, hétfőre ígért végleges döntés még nem született meg az idei, május 22-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsún való részvételi feltételekről, azok várhatóan e hét második felében kerülnek nyilvánosságra – tudtuk meg a csíkszeredai városháza közleményéből.

A csíksomlyói pünkösdi búcsú szervezése még mindig folyamatban van. Ennek jegyében Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában találkoztak hétfőn az érintett felek. Az egyeztetésen Korodi Attila polgármester, Sógor Enikő és Bors Béla alpolgármester, Kovács Gergely gyulafehérvári római katolikus érseket és a somlyói ferenceseket fogadta. A megbeszélésen jelen volt Borboly Csaba megyeitanács-elnök is.

„Az együttműködést az elhivatottság vezérli, valamennyi fél elkötelezett abban, hogy a járványhelyzet nyújtotta maximális lehetőségek kihasználásával megszervezzék a búcsút” – jegyzik meg a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a pünkösdi búcsú szervezésének jogszabályi kereteit várhatóan a hét második felére pontosítják, és a szervezők – a hatóságokkal egyeztetve – ennek szellemében készülnek. Amint kiderülnek a pontos részletek, azonnal tájékoztatják az esperesi hivatalokat és a nyilvánosságot.

(Címlapkép – Archív | Fotó: Pál Zoltán)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?