Újabb engedély nélkül működő idősotthont találtak a hatóságok

Újabb engedély nélkül működő idősotthonra bukkantak a hatóságok; 16 személyt szállásoltak el egy ingatlan négy helyiségében, őket egy bezáratott központból költöztették át.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

Miután az elmúlt esztendőben az egész országot megrázta az Ilfov megyei öregotthonokban feltárt szörnyűségek és ellenőrzések sora vette kezdetét a szociális központokban, a 2024-es esztendőben még mindig találni engedély nélkül működő idősotthon. Az Argeș Megyei Rendőrfőkapitányság pénteki tájékoztatása alapján hivatalból indították eljárást, a vizsgálatok alapján pedig engedély nélküli idősotthonra bukkantak egy Leordeni-i ingatlanban.

Az Agerpres tájékoztatása alapján a több hatóság képviselőjével közösen tartott ellenőrzés során összesen 16 idős személyt találtak az épület négy helyiségében elszállásolva. Az otthon működtetője egy 66 éves férfi, akiről kiderült, hogy korábban Ilfov megye területén volt idősotthona, de az jelenleg zárva van. Radu Perianu, Argeș megye prefektusa azt mondta a Jurnalul de Argeșnek, hogy az otthon lakói mind 80 év felletti bukaresti személy, a többségüknek nincs olyan hozzátartozója, aki gondoskodhatna róluk. Egy Ilfov megyei központból költöztették őket a Leordeni-i házba, amelynek tulajdonosa ellen bűnvádi eljárást indítottak a történtek miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?