Új hulladékgyűjtő-központ létrehozásáról döntöttek Szászrégenben

Szászrégen városi tanácsa határozattervezetet fogadott el csütörtöki rendkívüli ülésén új hulladék-gyűjtőközpont létesítéséről. A projekt maximális támogatható értéke 3 830 914 lej. A beruházás helyszínéül a Gurghiului utcában található több mint 12 ezer négyzetméteres telket választották.  

A Márk Endre, Szászrégen polgármestere által kezdeményezett projekt célja a hatékony hulladékgazdálkodás kialakítása a településen, ennek részét képezni a szelektív gyűjtési kapacitások kiegészítése, vagyis a hulladékok újrahasznosításra való előkészítése és azok értékesítése, illetve a körforgásos gazdaságra való átállás.Fotó: Márk Endre hivatalos Facebook-oldala

„Önkéntes hozzájárulással gyűjtőállomások kialakítására pályázunk támogatásra, ezzel is folytatva a szelektív hulladékgyűjtési infrastruktúra bővítését. A gyűjtőállomások a háztól házig nem gyűjthető hulladékok elkülönített gyűjtésére szolgálnak. A polgárok ezekbe a központokba adhatják le a nagyméretű hulladékot, beleértve a gumiabroncsokat vagy használt bútorokat, az elektromos és elektronikai berendezések hulladékait, az elhasznált akkumulátorokat, a veszélyes hulladékokat, az építési és bontási hulladékot” – mondta Márk Endre.

A beruházáshoz a projekt jóváhagyásának napján, csütörtökön közzétették a felhívást a projekt kivitelezésére, amit a környezetvédelmi miniszter szeptember 8-i rendeletével jóváhagyott útmutató alapján lehet véghezvinni. A pályázatok elfogadásának első köre november 22-ig, 12 óráig tart. A projektben az előre elkülönített maximális támogatható költségvetésre lehet pályázni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?